onsdag 21 mars 2018

Jazzrecension 2018-03-17


Foto: Ulla Hörnell

Stående ovationer för Jill

Konsert
Jill Johnson That´s Life
Sporthallen, Sundsvall

I lördagskväll inför ett fullsatt Sporthallen bjöd hon upp till en sprakande show i bästa Las Vegas-stil. Med ett välklingande och tajt storband i ryggen fick vi höra henne göra egna tolkningar av en rad ikoners musik som haft och har stor betydelse för henne. Från att ha varit populär popstjärna och countrydrottning har hon suddat bort genregränserna och det enda som gäller är att hon och lyssnarna gillar musiken. Idag är hon en fullfjädrad allroundartist som håller i alla sammanhang.
Det hela började i Ängelholm i ett musikaliskt hem. Från skivspelaren hördes magnifika röster som Frank Sinatra vilket etsades fast i huvudet hos Jill. Därefter har intresset breddats och andra röster som Cindy Lauper, Dolly Parton, Stevie Wonder och Sammy Davis med flera har rotats. Tillsammans med det sköna storbandet bjöd hon frikostigt på kända låtar av dom ovannämnda och avspänt och ledigt berättade hon om dem och karriären i övrigt mellan låtarna.
Utöver Jills musikaliska hyllningar bjöds vi luftakrobatik i trapets, ringar och poolstång av cirkusartisterna Joachim Assarsson och Karin Odermatt.
Sammanfattningsvis en magnifik show där Jill och hennes medhjälpare tackades med stående ovationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar